Unga Åby

Från vänster: Erika Köhlin, Filippa Eldh, Tindra, (ej med längre), Karolina Odenman samt Fanny Slottner. Frånvarande: Evelina Björk

Unga krafter till Åby ponnytrav

Föreningen Unga Åby hjälper startade i april 2017 av sex unga tjejer. Syftet med föreningen Unga Åby hjälper är att ge ungdomar en chans till fritidsintresse och får att få in nya unga till sporten. Den drivs som en ideell förening för ungdomar mellan femton och tjugoett år. Tanken är att föreningen ska bekosta kursavgift samt kläder till den eller de elever som vill gå på Åby travskola.

Kusken heter Filippa Eldh.

-Unga har varit väldigt bortglömda i sporten, säger Fanny Slottner, ordförande i föreningen.
Ännu har de inte rekryterat någon ny ponnytravförmåga, men de sållar bland många ansökningar som kommit in. När det gäller ponnytrav tävlar tjejerna själva och har egna hästar. Deras hästar tävlar på alltifrån nybörjar- till hög nivå.

Detta är Fanny Slottner.

Vad är det som är så roligt med sporten?
-Man kan hålla på med ponnyer till och med man är tjugofem år. Det är bra gemenskap och man får många kompisar, säger Fanny Slottner.

Åby travskola fungerar som en vanlig ridskola och är inte med i föreningen. Men de tillhandahåller tränare och hästmaterial.

-En travlektion är två timmar lång. Först ges teori om hästen, sedan lär man sig att sela och köra, för att sedan köra hästen på travbana.

Läs mer om eller kontakta Unga Åby Hjälper via Facebook eller mailadress ungaaby@hotmail. com.

Åby travskola har aktiviteter och kurser för både barn, ungdomar och vuxna. De finns i Höglanda Hästcenter i Kungsbacka! abytravet.se/utbildning/kurser-och-utbud/

Erika Köhlin kör fullt ös.

 

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *