Vi fick ett brev från Emil Eriksson som tävlar i beridet bågskytte!

Vilken Comeback och brons regn över Sverige

Bland Seniorerna tog jag (Emil Eriksson) hem en 3’e plats och en 3’e plats tillsammans med det svenska laget under det europeiska mästerskapet i Beridet bågskytte som arrangerades i Lamotte-Beuvron, Frankrike.

Detta var min 4’e tävling för i år som vänster skytt, detta efter att jag tävlat 1 år som höger skytt, pga. en muskelskada. Vilket gör denna prestation mera speciell.

Tävlingen började på fredagen men den ungerska grenen, som är en uthållighets gren. Eftersom detta är den gren jag är svagast i så hade jag bestämt mig för att köra säkert, jag behöll lugnet och sköt färre pilar med högre precision. Något so i slutändan gav mig en 9’e plats.

på lördagen så var det dags för den koreanska grenen, en fart och precisions gren som jag känner mig säkrare på. Eftersom jag startade sent på eftermiddagen så han solen värma på banan ordentligt (+35c) och den fina vita sanden gjorde en rejält snöblind. Vilket försvårande grenen ytterligare, jag gick in för att träffa alla målen, men så missade jag en tavla i delmomentet trippel, och min förhoppning försvann, jag tänkte nu är det kört. Jag blev ytterst förvånad när jag såg resultaten som visade att jag blivit 3’a i grenen, detta gjorde nu att jag låg på en 6’e plats totalt inför den sista grenen. Som var den polska jaktbanan, som är den gren jag är absolut bäst i. självförtroendet var på topp eftersom jag vunnit i denna gren bara 1 vecka tidigare. Banans längd var 1200 m med 22 skjutbara mål, när jag väl kommit i mål så hade jag träffat 20 av dessa mål, dessvärre var ett av dom ett special mål, jag tittade nervöst på när dom andra deltagarna red och det såg riktigt bra ut, men när resultaten kom ut så var det ingen tvekan, jag hade gjort det igen! Jag tog hem segern i grenen och detta lyfte mina total placering till en tredje plats!

Nu är det bara att nöta vidare inför SM som går av stapeln första helgen i augusti.

Emil Eriksson

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *