FOTO: Frida Bank.
Muntlig varning angående spörapp av häst på Falsterbo Horse Show.
Angående Cecilie Hatteland

Den norska ryttaren Cecilie Hattelands blev utbuad av publiken under Nations Cup, då hon, i båda sina rundor, drev på sin häst med vinklat spö genom trekombinationen. Efter publikens reaktion blev norskan uppkallad till domartornet för sin spöhantering. Nu kommer FEI att följa upp händelsen med det norska ridsportförbundet. Ryttaren har fått en muntlig varning. Här nedan kan ni läsa ryttarens ursäkt.

Från Cecilie Hatteland:

”Jag är väldigt ledsen för vad som hände på arenan i dag. I första rundan hoppade min häst för högt i kombinationen och jag var för svag i mitt ben efter att det varit brutet, så då använde jag spöet för att vi skulle nå ut. I andra rundan, så backade min häst av mer än vad jag förväntat mig, och självklart skulle jag styrt ur kombinationen. I stället gjorde jag det dumma misstaget att fortsätta.

Jag är så hemskt ledsen för vad som hände och det var aldrig min mening att slå hästen. I stundens hetta var min enda intention att ta oss ur situationen. Jag är verkligen ledsen och förstår att jag fattade fel beslut. Min häst Alex betyder allt för mig och jag hyser stor respekt för honom. Jag kommer inte tävla igen på den här nivån innan mitt ben läkt fullt ut så jag kan ge honom det stöd han behöver från skänkeln. Åter igen, jag är så ledsen.”

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *