Juliette Ramel på silverplats i dressyren i halvtid

Juliette Ramel och Buriel K.H satte personligt rekord VM-dressyrens lagtävlingen, Grand Prix i Tryon. Svenska laget är på silverplats i halvtid.

– Jag är så nöjd. Men jag tittade inte på poängen när jag red ut. Känslan var väldigt bra.Men man vet ju aldrig hur bra domarna tycker det är. Jag tittade på Patrik (Kittel) och han gjorde tummen upp, sa hon i mixed zon efter ritten.

Patrik Kittel är hennes tränare och starka stöd under VM. Personliga rekordet är nu 75,248 i Grand Prix. Att sätta det under ett mästerskap är stort. Men hon har gjort ännu högre siffror i Grand Prix Special.
Hade Grand Prix-programmet bara innehållit piaff och passage så är Juliette en av de bästa i världen med Buriel K.H. Det sa siffrorna från domarna. I mixed zon rann svetten rann ner för kinderna på henne. Men var hon avspänd och nöjd. Hon och hästen Buriel hade klarat provet i hettan på banan.
Buriel visade direkt att han ville köra för fullt på banan.

– Jag fick lugna ned honom i första halten. Men i slutet av programmet är det bra att ha den viljan kvar när det är så här varmt, menade hon.

Siffrorna från domarna tickade på under programmet. Under stor del av programmet var hon i ledning. Så ett litet feltramp i första piruetten.

– Jag fick ta igen det på slutet, konstaterade hon.

Juliette och Buriel är i nuläget tvåa efter Jessica von Bredow Werndl.

I dag rider Therese Nilshagen och Patrik Kittel.

Therese jublade över Juliettes ritt:

– Nu är det upp till Patrik och mig att hålla i.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *