En gård i Florida – att drömma kostar ingenting. Så följ med oss på en drömtitt på några av de finaste gårdarna i ­hästarnas och ridsportens Wellington.
Foto Philippa Davin Text Catharina Hansson
Ryttarna på bilderna är Ivan Rakowsky, Shane Sweetnam, Lorcan Gallagher, Christoffer Adriansson och Tina Bengtsson.

 

En gård i Wellington, vilken dröm! Och visst är det härligt att läsa alla annonserna med dessa fantastiska anläggningar. Priserna är dock lite över de svenska. Många, väldigt många, ligger i prisklassen strax över hundra miljoner. Sedan finns det förstås massor av variationer ner till de billigaste husen utan stall, som kostar ett par miljoner. Vi hittar också annonser för uthyrning, både av hus, stall och stallplatser. Att hyra en boxplats kostar cirka 18 – 20 000 kronor i månaden.
Wellington, Florida, är som bekant lekplatsen vintertid för den amerikanska ridsportvärlden och numera även för ett stort antal svenskar. Stort som en mellanstor svensk stad, 57 000 invånare, ligger den inklämd strax väster om West Palm Beach, cirka tio mil norr om Miami.

Men det som fångar vårt intresse är förstås de härligaste anläggningarna. Alla är ”within minutes” från Winter Equestrian Festival. En anläggning på 13 hektar, för omkring 400 miljoner, har 32 boxar, ventilationskupoler, vattenkoppar av mässing, ljuskronor och fyra duschspiltor. Eller den magnifika jätteanläggningen på 25 hektar med 60 boxar och två poloplaner och ett hus på 1 500  kvadratmeter. Pool(er) är självklart, för det mesta ingår också en eller ett par dekorativa sjöar.
Bekvämligheter som skrittmaskin, maskiner som håller flugor borta, tvättmaskiner (eller snarare tvättanläggningar), med mera ingår oftast. Bevattningssystem, paddockar, täckta ridbanor, you name it…
Många säljs nybyggda och inredda av framstående inredningsarkitekter. Bara att flytta in – allt finns, från hindermaterial och inredd smörjkammare till hushållsmaskiner i köket och ved till öppna spisen.

För dig som vill surfa och sukta:
wellingtonequestrianrealty.com

Gårdarna på våra bilder är dock inte till salu!