Ytterligare fyra svenska ryttare till Falsterbos internationella klasser

Linda Heed, hemmavarande i Malmö, som rider för Södertälje Ridklubb, startade först i klassen och satte en snabb runda, som visade sig, hålla hela vägen till mål. Tillsammans med sin häst Jarvis van D´Abelendreef tog hon hem segern i 7-stars och vann etthundratusen i prispengar.

-Jag försökte inte rida snabbt, men det gick fort. Min häst är snabb, sa Linda Heed.

Marcus Westergren startade som nummer fem och han var också den enda, tillsammans med Linda, som lyckades hålla en felfri ritt, tillsammans med hästen Calmere.

-Felfritt var målet, säger Marcus, som rider för Åby Ridklubb.

Karin Martinsen slutade på en tredje plats efter att ha fått ett tidsfel med Bella.

-Min häst är inte så snabb, men eftersom jag startade på slutet, så visste jag ungefär vad jag hade råd med, säger Karin, som rider för Nääs Hästsportförening.

Helena Persson från Föreningen Runsten Equestrian red artonårige hästen Bonzai och de var snabbaste ekipage med fyra fel. Helena var nöjd med ritten.

-I lördagens klass var han som ett russ, jag fick inte stopp på honom, men tack vare nya tyglar hade jag kontroll, säger Helena.

Alla fyra ryttarna var väldigt nöjda med att kunna kvala till de internationella ryttarna genom 7-stars. Nytt för i år är att det är fyra ryttare som kvalar i stället för två.

-Det känns mer värt att satsa då, man har en större chans, säger Helena Persson, som alltså kvalat till de internationella klasserna.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *