Cabachon vann Stora Hingstpriset!

FOTO: Fredrik Jonsving.

På plats för att ta emot utmärkelsen för Lövsta var Jenny Johansson.

 

Falsterbo och Folksam delar årligen tillsammans ut Stora Hingstpris i hoppning. 2018 så går priset till Cabachon i hoppning. Falsterbo och Folksams Stora Hingstpris går till den hingst som har mest framgångsrika avkommor i Folksam Open och delas i år ut för den tionde gången i de båda disciplinerna. Hingsten Cabachon har både presterat på tävlingsbanan såväl som inom sporten.

Ägarna till hingsten Cabachon som är pristagare av Stora Hingstpriset får en hästförsäkringspremie på tiotusen kronor från Folksam. I år så kommer ägarna även få ett signerat exemplar av Falsterbo-boken Golden Years och en vacker keramikhäst.

Hingsten Cabachon är född 2004 och är efter Casall, u. Lady Mobilcom, e. Concerto II. Hans uppfödare heter Gerhard Schmid. Som 5-åring vann Cabachon 5-årschampionatet i Norge och kom 2:a i Folksam Scandinavian Open. I unghäst-VM 2009 kom Cabachon på en nionde plats. Under 2010 var Cabachon den mest använda hopphingsten i Sverige.

Cabachon har tävlat internationellt på högsta nivå med flera ryttare. Han presterar alltså på topp i både sporten och inom aveln. Nu finns Cabachon i Sverige och det är Lövsta Stuteri som är agent för hingsten.

Tidigare segrare i Stora Hingstpriset i hoppning är: 2017: VDL Cardento.

2016: Diarado2015: Party Dance. 2014: Hip Hop2013–2009: VDL Cardento.

Priset delades ut under eftermiddagen på Falsterbo Horse Show av Ann Andersson, Folksam och Jana Wannius, Falsterbo Horse Show.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *