Nederländerna segrade i Longines FEI Nations Cup!

Efter en olidligt spännande omhoppning med fyra nationer på samma antal fel blev det omhoppning i Longines FEI Nations Cup. Nederländerna stod som segrare efter en mycket snabb runda av Johnny Pals.

Henrik von Eckermann med Toveks Mary Lou fick försvara den svenska fanan och det gjorde han med bravur, en snabb och felfri runda.

–Rida fortare kan man alltid göra, men bommarna ska ligga kvar också, sammanfattade Henrik.

Johnny Pals hoppade om för det nederländska laget och var strålande glad över sin Chat Botte du Ruisseau Z insats.

–Jag är egentligen inte den snabbaste i laget men i dag fick jag chansen att hoppa om och det gick vägen. Jag har en riktig topphäst, sa Johnny Pals.

Falsterbo Horse Show har nu avgjorts för 98:e gången. Jan-Olof Wannius, president, sammanfattar det som en av de bästa tävlingarna i historien.

–Det har varit så mycket känslor, jag har sällan sett så glada ryttare som i Amatörtouren i dressyr, det  har varit mycket publik. En fantastisk show helt enkelt, sa ”Jana” Wannius.

John P. Roche, Director of jumping på det internationella ridsportförbundet FEI besökte tävlingarna för första gången 2018.

– Ni har en fantastisk tävling här i Falsterbo och jag kan bara gratulera arrangörerna till en så bra tävling. Jan-Olof Wannius och hans team gör en fantastisk insats för ridsporten, sa John P. Roche.

Svenska hopplaget tar sin första pallplats för säsongen här i Falsterbo!

Det blev riktigt jämt bland lagen i dagens Longines FEI Jumping Nations Cup™ Of Sweden. Efter en händelserik grundomgång blev det omhoppning mellan Irland, Italien, Nederländerna och Sverige. Länge såg Sverige ut att ta hem det, men Nederländerna red snabbare och även till och med Irland letade sig före oss på prispallen. Det är ändå en nöjd Henrik Ankarcrona som är stolt över Sveriges första pallplats för säsongen på hemmaplan i Falsterbo.

Vi gratulerar det Nederländska laget som tog hem segern i  Longines FEI Jumping Nations Cup™ Of Sweden!
Fullständigt resultat

Cecilia Bergåkra Berglund om vinsten: -Jag kommer behöva en stund att smälta alla intryck från Falsterbo.

Cecilia Bergåkra Berglund vann klassens CDIU25 Grand Prix Freestyle to Music med hästen Duschesse. Om veckan i Falsterbo kommenterar Cecilia att det varit den bästa veckan i hennes liv. I dag var ”Sessan” framför allt fantastisk i sin piaff och passage. Hon beskriver att hon kommer behöva en stund att smälta alla intryck från Falsterbo Horse Show och de placeringar hon tar med sig hem. Grattis Cecilia!

Resultat!

Svensk lagseger i Nations Cup Dressyr!

Det är en stolt som i dag fick se sitt svenska lag ta hem segern i Nations Cup Dressyr här i Falsterbo. I laget red Patrik Kittel, Antonia Ramel, Juliette Ramel och Jeanna Högberg. Laget leder nu med goda marginaler och lagkapten Bo Jenå ser lovande på de återstående omgångarna av Nations Cup. Han är inte bara nöjd över Sveriges ledning utan också över tävlingarna här i Falsterbo.

”Falsterbo Horse Show betyder kolossalt mycket för svensk dressyr!” kommenterar Bo Jenå efter svensk seger i CDIO5*-NC Team.

Se resultat här!

Hon lyckades kvalificera fem hästar till dagens final i Folksam Open för 6-åriga hästar. Två av de fem unga talangerna lyckades hon placera sig i topp med. Förstaplatsen knep hon med Ikaros (SWB) och en andraplacering med hästen Viva (SWB).

– I dag åker jag hem med ett leende på läpparna, kommenterar Stephanie.

Hela resultatlistan finns här!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *