I Det stora hoppet kan sex tjejer vinna ett drömpris , men bara om deras pappor är beredda att lägga bort sin prestige och ge allt för sina döttrars intresse. Under några intensiva veckor på vackra Österlen ska de skickliga ryttartjejerna, med hjälp av coachen Malin Baryard, lära sina pappor att tävla på hästryggen i klassiska ridsportgrenar. Programmet leds av Henrik Johnsson och sänds i höst på TV3 och Viafree.

– Programidéen är strålande, duktiga döttrar ska lära sina nybörjarpappor att rida. Det blir skratt, smärta, svett och kärlek i dessa program som vi hoppas kunna förmedla. Jag tror att papporna tror sig veta vad som väntar – ”att det där med hästar kan vem som helst”. Dom kommer att bli överraskade när de skrittar in i sina döttrars värld, säger Henrik Johnsson.

– Över en miljon svenskar är intresserade av ridning och det är på tiden att vi ger dem ett program som tar deras kärlek till hästar på allvar. Det här kommer att bli en fantastisk serie, där papporna är beredda att göra allt för sina hästälskande barn, säger Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige.

Uppnå gemensam dröm

Det stora hoppet handlar inte bara om dramatiska tävlingar – utan även om tårar, skratt, kärlek och ilska när vi på nära håll får följa sex vanliga svenska tjejer och deras pappors kamp för att uppnå en gemensam dröm. Hur hanterar papporna exempelvis den omvända rollen att vara i underläge och beroende av sina döttrar?

– Det ska bli spännande att se hur mycket kunskap papporna kan ta emot av sina döttrar. Hästar kräver respekt och närvaro, precis som alla relationer, säger Malin Baryard.

– TV3 har förstått ridsportens storhet och att den måste skildras med den vördnad en äkta relation kräver, så som det är bland både hästar och människor på riktigt, säger Henrik Johnsson.

Malin Baryard är en av Sveriges största och mest meriterade ridsportstjärnor, tillika gift med programledaren och kommentatorn Henrik Johnsson. Om att arbeta tillsammans säger Henrik:

– Det ska bli väldigt roligt att jobba med Malin. Vi har pratat många gånger inför publik på hästtävlingar och i poddar, så vi har en trygghet även i vår professionella ton. Vi håller oss till det vi båda är bäst på – jag är programledare och hon är coach, säger Johnsson.

Officiell hashtag: #detstorahoppet