Elin, 12 år, har en hjärntumör. Hennes vardag kan därför vara tuff och kämpig. Något som ger henne energi är ridning. Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för att barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. De såg därför till att Elin fick sin Stora Dag bland hästarna tillsammans med stjärnryttaren Peder.

På Elins Stora Dag fick hon träffa Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson på deras gård i Grevlunda. Hon fick till och med möjlighet att hälsa på guldhästen All In.

– Uppladdningen inför dagen var inte den bästa, då jag fick besöka sjukhuset i Ystad under natten, berättar Elin.

För Elin behövdes en paus från en tuff vardag och något som gav kraft och energi.

– Men sen började dagen med att vi blev bjudna på lunch i Peder och Lisens fina hus. Vi pratade om hästar och träning. Jag fick en bok av Peder som han signerade, fortsätter hon.

– Efter lunchen gick vi till det stora stallet och hälsade på hästarna. Det var 20-25 stycken i stallet, bland annat Hansson och Sienna. Jag klappade och tog kort på dem.

– Vi gick också ner till hästen All In som gick i hagen. Han kom fram och hälsade på oss. Tack Peder och Lisen för en sån fantastisk dag på Grevlundagården, avslutar Elin.

Fakta om stiftelsen Min Stora Dag

· Min Stora Dag gör skillnad för barn i Sverige med allvarliga sjukdomar och diagnoser genom att barnen får något att hämta kraft från långt framöver.
· Min Stora Dag får inga statliga eller kommunala bidrag utan är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser.
· Vill du ge en gåva? Swisha till 9005133 eller gå in på www.minstoradag.org.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *