Succépremiär för amatörernas dressyr

För första gången avgjordes Krafft the tour of Amateurs dressyr i samband med Falsterbo Horse Show och det blev succé.

-Det var stort intresse bland ryttarna och bra publik, det blir en garanterad fortsättning, säger Jana Wannius, president, Falsterbo Horse Show.

Segern i premiären av Krafft the tour of Amateurs gick till Liza Kuhner Säterskog från Särö Ryttarförening.

-Det är en dröm att rida i Falsterbo och det här passade perfekt. Jag är tjugotvå och har ingen häst till U25-klasserna, säger Liza, som red på hästen Gunaja och som till vardags kör TMA-lastbil.

-Jag fick reda på att det skulle anordnas en amatörtour via Facebook och det var ingen tvekan. Jag anmälde mig direkt, sa Liza efter segern.

En annan beslutsam ryttarinna är Agnes Broomé Clason från Lomma ridklubb som var andra ekipage i kuren. Agnes inte bara rider i Falsterbo. Hon är även funktionär och sköter musiken vid dressyrtävlingarna.

-Det blev lite rörigt på ljudkontrollen igår, men i dag fick två andra funktionärer sköta musiken och det gick ju bra, säger Agnes.

Tredjeplacerad var Maja Amhög från Varbergs ridklubb som red sin frieserhäst Maike.

-Han köptes in som skogshäst till min mamma, men sedan kom jag på att jag ville rida mer dressyr, så jag har fått ta över honom, säger Maja, som till vardags jobbar för dressyrryttaren Stefan Jansson.

Falsterbo Horse Shows president Jana Wannius var väldigt nöjd med premiären av Krafft the tour of Amateurs i dressyr.

-Ryttarna har visat stort intresse och publiken verkar gilla klassen. Fast allra roligast var nog att se hur glada de tre topplacerade ryttarna var. Jag har sällan sett så glada ryttare, säger Jana.

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *