I Det stora hoppet är papporna för första gången i underläge mot sina skickliga döttrar. Kan de lägga bort sin prestige och ge allt för sina döttrars drömmar? Under några intensiva veckor på vackra Österlen ska de skickliga ryttartjejerna, med hjälp av coachen Malin Baryard, lära sina pappor att tävla på hästryggen i klassiska ridsportgrenar. Programmet leds av ridsportexperten Henrik Johnsson och coachen Malin Baryard, en av Sveriges främsta landslagsryttare i modern tid.

Här är alla deltagare i Det stora hoppet:

Klara Hammarström, 17 år (student) och Eskil Hammarström (pensionerad hjärtläkare), 67 år, Höllviken
Eskil är tiobarnspappa och pensionerad hjärtläkare med sex barn som mer eller mindre rider på elitnivå. Själv har han aldrig suttit på hästryggen, men nu är det dags att testa vad det är för hemlighet som hans barn älskar så mycket.

Julia Longoni, 23 år (veterinärassistent) och Timmy Asplund (källarmästare), 52 år, Stockholm
Familjen bor på en hästgård i utkanten av Stockholm. Julia har ridit sen hon var fem år gammal, medan Timmys idrottserfarenheter helt har vunnits på fotbollsplanen. Han hade suttit några få gånger på hästryggen innan Det stora hoppet.

Victoria Ryhnell, 18 år (student) och Niclas Ryhnell, 51 år (köksmästare), Eskilstuna
Victoria har ridit sen hon var 3-4 år, medan Niclas erfarenhet har varit att hänga i stallet som pappa till inbitna hästtjejer. Han har suttit några gånger på hästryggen.

Fanny Berglén, 15 år (student) och Magnus Granberg (företagare), 44 år, Bollnäs
Magnus var en av Sveriges bästa bandyspelare i början av 2000-talet, och stor stjärna i Bollnäs, men han har aldrig suttit på häst förut. Bonusdottern Fanny däremot har föredragit stallet framför brukets nationalsport. Hon blev hästfrälst när hon var 12 år.

Tiffany Ling-Vannerus och pappa Johan Ling-Vannerus.

Tiffany Ling-Vannerus, 24 år (företagare/modell) och Johan Ling-Vannerus (företagare), 60 år, Gent/Ängelholm
Tiffany driver ett företag inom dental- och hudvårdsprodukter i Belgien, men arbetar också som modell. Hon har ridit sen hon var fem år, medan Johan hade suttit på hästryggen två gånger innan Det stora hoppet, en gång som turist på en amerikansk ranch.

Felicia Högrell, 23 år (student) och Hans Gustavsson, 55 år (elkonstruktör), Borås/Uppsala
Felicia var fem år när hon satte sig på en häst första gången, medan pappa Hans har suttit på häst tre gånger, men aldrig i en tävlingssadel.

Världsstjärnorna dömer tävlingarna
Pappornas prestationer bedöms av Sveriges största ridsportstjärnor där flera av dem nyligen tog EM-medaljer i både hästhoppning och fälttävlan, däribland guldhjälten Peder Fredricson samt Sara AlgotssonHenrik von EckermannCharlotte Haid Bondergaard och Rolf-Göran Bengtsson. Förutom att bedöma de olika tävlingsmomenten ger de sina råd och tankar kring ridsportens utmaningar.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *